ZDM zajtrk: Lojalnosti se ne da kupiti

362

Zasedba na tokratnem ZDM zajtrku je bila najštevilčnejša in videti je, da so člani vse bolj navdušeni nad tovrstnimi srečanji. V svoje goste smo povabili Romana Dobnikarja, ki je lojalen svojemu podjetju Petrol že skoraj iz študentskih let, danes pa je svetovalec predsednika uprave za maloprodajo in razvoj tujih trgov ter vodi podjetje Petrol maloprodaja.

Predstavil je razvoj lojalnostne kartice Petrol kluba, ki so jo razvili iz klasične plačilne kartice Magna in s tem dodatno nadgradili lojalnost v segmentu B2C. Neplačilno kartico Petrol klub kupci koristijo v povprečju tri- do štirikrat tedensko, trenutno pa imajo 500.000 lojalnih strank. Z njo si stranke nabirajo točke za vsak porabljen evro, ki jih nato koristijo z nakupom ugodnejših izdelkov iz Petrol klub kataloga. Gre za izdelke, ki jih Petrol v svoji redni prodaji ni nikoli imel, zato je še toliko bolj presenetljiva novica, da prodajo prek enega milijona EUR teh izdelkov – od hladilnikov do vstopnic.

Ob koncu debate je povzel tri glavne točke, ki so ključne pri lojalnosti strank:

–          lojalnosti se ne da kupiti, moraš si jo priboriti,

–          vedno je potrebno strankam ponuditi nekaj novega,

–          potrebno je zagotoviti dobro informacijsko podporo.

Na zajtrku smo imeli tudi nekaj imenitnih idej in si izmenjali vizitke, zato verjamemo, da se nam gotovo pridružite (tudi) na naslednjem zajtrku.